Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009

Καλοκαιρινές βραδιές στην Ψιλή Άμμο

Η φετινή καλοκαιρινή περίοδος σημαδεύτηκε με δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις, 
25 Ιουλίου 2009Στις 25.07.2009 πραγματοποιήθηκε με πολλή μεγάλη επιτυχία το BEACH PARTY που συνδιοργάνωσαν η εφημερίδα «30ημέρες της Σαλαμίνας» και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος της Ψιλής Άμμου .

Η προσέλευση της νεολαίας ήταν μεγάλη και η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Προσφέρθηκαν δωρεάν αναψυκτικά, εμφιαλωμένο νερό, κρασί, σουβλάκια, πίτσες και άφθονα φρούτα εποχής, χορηγίες του εμπορικού κόσμου της Σαλαμίνας και της εφημερίδας «30ημέρες της Σαλαμίνας».

21 Αυγούστου 2009
Στο μαγευτικό ταξίδι του πολιτισμού, οι Μούσες Μελπομένη, παρέα με την Θάλεια, μάθαμε ότι πριν λίγες μέρες πέρασαν από το Ευριπίδειο. Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα τις υποδεχτούμε κι αυτές στο σπίτι μας .


Την περιοχή μας επισκέφτηκαν η Ευτέρπη και η Κλειώ.


Η Ευτέρπη ενέπνευσε τον Λάκη Χαλκιά και το συγκρότημά του
κι αυτοί με την σειρά τους γέμισαν απλόχερα το χώρο με παλιά και νέα μουσικά ακούσματα, που για πρώτη φορά οι καρδιές των κατοίκων της περιοχής μας γέμισαν από ικανοποίηση.
Κι΄ εκεί, σε μιαν άκρη είδαμε την Κλειώ πικραμένη να καταγράφει την μικρόψυχη συμπεριφορά ασήμαντων πολιτισμικά ανώριμων ανθρώπων, να προβάλουν ανόητες αντιρρήσεις, να αντιδρούν σπασμωδικά για δικούς τους προσωπικούς λόγους, να παραπληροφορούν αυτούς που είχαν την ευθύνη της εκδήλωσης κατασκευάζοντας εμπόδια για να την ματαιώσουν .
Πιστέψαμε για μια στιγμή, ότι μέσα στο πλαίσιο αυτής της υλοποίησης θα ήταν και η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής μας ή τουλάχιστον η απαρχή για την δημιουργία ενός κατάλληλου χώρου για προαγωγή πολιτισμού, ενός χώρου με ελεύθερη την είσοδο σε όλους.
Ατυχώς γι αυτούς, η λυσσαλέα αντίδραση τους δεν κατάφερε να ματαιώσει την εκδήλωση που ο νομάρχης Πειραιά κ. Μίχας είχε την ευγενή καλοσύνη να προσφέρει δωρεά και απλόχερα πρός όλους.

1 σχόλιο:

Λίτσα Ελματζογλου είπε...

Χαίρομαι πάρα πολύ με τη πρόοδο του Συλλόγου μας,
Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας.
Με τη σκέψη μου πάντα μαζί σας
Λίτσα Ελματζόγλου

ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΘΕΜΑ - Ετικέτα