Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

ΓΕΦΥΡΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ - Ν. ΠΕΡΑΜΟΣ


Έγινε κι αυτό!
Ανακοινώθηκε από την απερχόμενη δημοτική αρχή, ότι υπάρχει έτοιμη οικονοτεχνική μελέτη για την κατασκευή της γέφυρας σύζευξης Φανερωμένης Ν. Περάμου !!!!!
Η δημοσιοποίηση της ύπαρξης της μελέτης αυτής συγκέντρωσε όπως ήταν φυσικό έναν αριθμό υποστηρικτών ελαφρώς κατώτερο από το αναμενόμενο, και αναμφίβολα έναν εξ ίσου φυσικό αριθμό αντιθέτων απόψεων.
Γιατί λοιπόν η εξαγγελία αυτή δεν βρήκε σημαντική ανταπόκριση στις χιλιάδες των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας;
Παραφράζοντας τον Kαντ, θα επαναλάμβανα το γνωστό η πράξη χωρίς τη θεωρία είναι τυφλή αλλά και η θεωρία χωρίς την πράξη, είναι κενή!
Εξαγγελίες αυτού του είδους, πιστεύω, είναι εγκλωβισμένες σ' έναν παρωχημένο, έναν απαρχαιωμένο πολιτικό βερμπαλισμό που τίποτα περισσότερο δεν προσφέρουν παρά ένα παραλήρημα αν θέλετε αυτής της μορφής.
Τέτοιου είδους έργα εξαγγέλλονται προεκλογικά, και ως εκ τούτου με ευκολία τα χαρακτηρίζουμε φούσκες,πομφόλυγες και επί το ευγενέστερο, βερμπαλιστικές εξαγγελίες.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων, αναπαράγεται διαχρονικά η αντίφαση μιας πολιτικής σκέψης, σκέψης που κινείται σε δυο μη τεμνόμενα επίπεδα, στο εμπαιγμό από τη μια, και σε ένα αφηρημένο γενικόλογο και στην περίπτωσή μας « ενα αντιφατικοφανή θεωρητικό βερμπαλιστικό λόγο ».
«Βιώνουμε έναν απίστευτο πολιτικό βερμπαλισμό με την εξαγγελία κατασκευής γέφυρας σύζευξης των ακτών του νησιού μας με αυτόν της Μεγαρίδος » δηλώνειο υποψήφιος δήμαρχος Ι. Τσαβαρής, με Copy Paste του ίδιου κειμένου ανταπαντά ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Σ. Σοφράς «Τους τελευταίους μήνες στο δήμο μας με αφορμή καταρχήν την ψήφιση κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ. του τεχνικού προγράμματος του έτους 2010....βιώνουμε έναν απίστευτο πολιτικό βερμπαλισμό....…κλπ

Κύριοι,
Η ετυμολογία της λέξης Βερμπαλισμός [γαλλικά verbalisme] και [Λατινικά verbum ] σημαίνει
«Την χρήση στο λόγο ηχηρών, πομπωδών λέξεων και εκφράσεων χωρίς νόημα και ουσιαστικό περιεχόμενο, προς εντυπωσιασμό του ακροατηρίου, με συνώνυμα την μεγαλοστομία, τον ρητορισμό την ακατάσχετη φλυαρία και με αντώνυμα: τον λακωνισμό και την περιεκτικότητα ».
Γιατί λοιπόν σας ξενίζει ο χαρακτηρισμός της εξαγγελίας σας ως βερμπαλιστική ?
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ?

Σας θυμίζω την προεκλογική δέσμευση του ΙΔΕΣ το 2005 για τοπικό δημοψήφισμα που θα αφορούσε την ζεύξη Παλούκια Πέραμα, Τι έγινε? Ξεχάστηκε ? Η νέα σας πρόταση αφορά την ζεύξη μόνο τη μια πλευρά του νησιού ?
Σήμερα σε προεκλογικό χρόνο διακηρύσσετε την ύπαρξη τεχνοοικονομικής μελέτης, μπορείτε να την δημοσιοποιήσετε ;
Σας θυμίζω επί το Ελληνικότερο «ἡ μὲν χεὶρ ἡ γράψασα σήψεται τάφῳ, γραφὴ δὲ μένει εἰς χρόνους πληρεστάτους». Scripta Manent.

Admin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΘΕΜΑ - Ετικέτα