Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ


Δήμαρχο Περάματος

Κ. Γ. Γλύκα
Κύριε Δήμαρχε

Στα Blogs Σαλαμίνας http://salamina-press.blogspot.com και www.salamispress.blogspot.com, αναπαράγεται το παρακάτω δημοσίευμα:
Quote

« Θα κλείσουμε το πορθμείο!!!

Σε πενθήμερο αποκλεισμό του Πορθμείου Περάματος θα προχωρήσουν στις 20 Μαρτίου η δημοτική αρχή, το δημοτικό συμβούλιο και οι κάτοικοι της περιοχής, διεκδικώντας από τον ΟΛΠ το τέλος που εισπράττει από το Πορθμείο Περάματος. Η κινητοποίηση, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα διαρκέσει έως και τις 25 Μαρτίου.
«Για 5 μέρες δεν θα το κουνήσουμε από το Πορθμείο, θα είμαστε εκεί μέρα-νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, και δεν θα επιτρέψουμε να περάσει τίποτα για Σαλαμίνα. Ενώ η πόλη μας επιβαρύνεται με τη διέλευση 10 εκατ. αυτοκινήτων το χρόνο για Σαλαμίνα και Ναύσταθμο, το τέλος από τα εισιτήρια του ΟΛΠ το καρπώνεται ο ΟΛΠ· ως εδώ η αδικία», είπε στην «Ε» ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Γλύκας.
«Ο δυνάστης της πόλης μας, ο ΟΛΠ, πρέπει να καταλάβει ότι οι καιροί άλλαξαν. Ο λαός του Περάματος απαιτεί αυτά που του ανήκουν», υπογράμμισε ο κ. Γλύκας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/02/2009 ».

Unquote
Επειδή το παραπάνω δημοσίευμα προκαλεί δημόσια αναταραχή και αγανάκτηση, θα σας παρακαλούσαμε:
Να επιβεβαιώσετε την αλήθεια ή να διαψεύσετε το παραπάνω δημοσίευμα.
Να μας γνωρίσετε εάν οι προγραμματιζόμενες κινητοποιήσεις γίνονται από κοινού με την Νομαρχία Πειραιά και τους όμορους δήμους, Πειραιά, Σαλαμίνας και Αμπελακίων Σαλαμίνας.
Εάν με τις κινητοποιήσεις αυτές επιδιώκετε την κατάργηση του ήδη εισπραττόμενου ποσού από τον ΟΛΠ, ή προσβλέπετε σε επιβολή νέας επιβάρυνσης του εισιτηρίου προς Σαλαμίνα.
Εάν ο αποκλεισμός θα αφορά και την μείζονα περιοχή Περάματος. (Εμείς θα προτείνουμε στους κατοίκους της περιοχής μας να αφήσουν την 20η Μαρτίου ημέρα έναρξης του αποκλεισμού, για ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ, τα αυτοκίνητά τους σε ουρά από τα πορθμεία μέχρι έως και την ανατολική είσοδο της πόλης του Περάματος).
Πιστεύετε ότι ο αποκλεισμός του νησιού θα εξαναγκάσει τους αρμόδιους να αλλάξουν φιλοσοφία προς το κοινό όφελος του επιβάτη και των όμορων δήμων;
Εξαντλήσατε κάθε δυνατότητα επιστροφής προς τον Δήμο σας, μέρους των χρεώσεων που επιβάλλονται από τον ΟΛΠ προς τρίτους για την χρήση του αιγιαλού και της παραλίας Περάματος, από τις Εταιρείες πετρελαιοειδών, τα ναυπηγεία κλπ έτσι ώστε ο αποκλεισμός της Σαλαμίνας να αποτελεί το έσχατο μέσο αντίστασης και διαμαρτυρίας ;
Επειδή η επιλογή σας για αποκλεισμό του νησιού έχει την μορφή της τιμωρίας των κατοίκων του νησιού παρά το γεγονότος ότι αυτοί επιβαρύνονται με τις κάθε είδους χρεώσεις,
Επειδή και μόνο η πρόθεσής σας αυτή προκάλεσε ήδη αντικρουόμενα συναισθήματα, πρόθεση για αντιπαλότητα και ακραίες μορφής προτεινόμενες αντιδράσεις, θα μας υποχρεώνατε εάν μας γνωρίζατε τις τελικές σας προθέσεις.
Με εντολή Δ.Σ
Αναστάσιος Θεοχάρης
Γεν. Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΘΕΜΑ - Ετικέτα